Byggtips och Allmänt meddelande till människor i hyreshus

Hur enfaldiga kan människor vara? Jag tycker visserligen att det är roligt när människor är olika och tycker om olika saker, men en sort och ett sätt har jag alltid haft lite svårt för, de som inte kan låta andra vara ifred, det vill säga folk vars världsuppfattning slutar de är deras fingrar slutar och inte förmår att tänka en millimeter utanför deras egen bubbla. Jag skulle härmed vilja informera er om en sak, om ni nu förstår att det är er jag riktar mig till,

 

DET FINNS ANDRA MÄNNISKOR ÄN NI I HYRESHUS!

Hyreshus betyder inte att man hyr ett hus själv, de flesta människor förstår att hyreshus är ett vanligt ord för ett hus som personer lånar en LÄGENHET i. (Den konventionella, eller föredragna läsningen av tecknet hyreshus). För en lägenhet måste man betala pengar. En stor del av människorna i Sverige får pengar genom jobb eller arbeten. För att arbeta åker många personer till ett hus som kallas för arbetsplats. Många personer börjar arbeta tidigt på morgonen. När man börjar arbetar tidigt på morgonen är det bra om man kan gå och lägga sig tidigt och sedan sova i ungefär 8 timmar. Det finns regler i hyreshus. Man får inte skrika och gapa eller föra oväsen efter klockan har blivit 10 på kvällen och det gäller hela natten och faktiskt en stund på morgonen med! Om man bor i ett hyreshus och kommer hem sent på kvällen så måste man smyga, och viska! Annars så kanske någon får veta vad för en hemlis du pratar om eller vaknar och inte kan somna om. Om man jobbar som riddare kan det vara bra att byta om på jobbet. Om man kommer hem till sin lägenhet med riddarrustning sent på natten och gapar och har på sig träskor vaknar de som bor i hyreshuset. Om man råkar störa andra kan man skynda sig att gå och lägga sig, eller i alla fall smyga och viska, inte skrika och diska! Om du inte är tyst på natten kommer demoner från helvetets alla kretsar och äter din själ samtidigt som de skär på din mamma med knivar!

 

Nattarbetande Whitetrashfamiljer med hottad volvokombi får 10.000 år i skärselden av en miljard evigheter.

 

BYGGTIPS!

Nu till en helt annan fråga. Genom enkel logik har jag kommit fram till följande häpnadsväckande fakta. Människor hörde sämre förut! Hyreshuset vi bor i byggdes mellan 1972-75. De som formgav och planerade det både praktiskt och estetiskt var då troligtvis i 40-50 års åldern och med stor sannolikhet män. I vilket fall som helst är de ansvariga för en ärkekatastrof. Saker att tänka på när man bygger hus, kvittermaskinen tipsar och påvisar att människor hade sämre hörsel förr:

Bygg inte hus som består av plåtbitar som nästan blåser bort och slamrar mot väggarna i vinden.

 

Bygg inte hus i plåt som låter som nedstämd speldosa när det regnar på det.

 

Bygg inte hus där vardagsrum och sovrum är direkt angränsande till varandra, alla människor i en lägenhet går inte och lägger sig samtidigt därför kan det vara bra om en person kan gå och lägga sig utan att höra TV-n som den andre personen tittar på till exempel. Detta har även konsekvenser för hur mycket man hör av grannars TV.

 

Bygg inte hus med alla balkonger ihopklumpade på mitten utan sprid ut dem så mycket som möjligt så slipper man åtminstone höra grannens konversation i lägenheten bredvid.

 

Ett fläktsystem som bygger på att en gigantisk motor fästs på taket och ska suga ut all luft ur hela huset är ingen bra ide. Dels betyder det för dem som bor längst upp i huset närmast fläktmotorn att de tror att de befinner sig i maskinrummet på ett kryssningsfartyg eller att ryska spionplan cirkulerar över huset. Dels betyder det att utsuget i köksfläkten är obefintligt för alla utom dem som bor längst upp närmast fläktmotorn.

 

Ett visst bostadsområde i en stad som är väldigt medel får (betyget) gärna jämnas med marken.

 


Kommentarer
Postat av: Linus Forsbergs fru

Fy fan va bra skrivet, vi har också folk som jobbar som riddare i vårat hus. Det är helt cpsinnes att dom som bor UNDER oss går så hårt på hälarna att det hörs upp till oss. Vi prisar herren att vi bor högst upp i huset och iallafall inte har grannar över oss också. Jag HATAR grannar som inte ät förlamade och stumma.

2009-11-18 @ 18:07:12
URL: http://stkorsgatan10.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0