Foodbringer 31, the return to Gross city

När jag, synnerligen förväntansfull, kom in fästningen Gross city under en slaskig fredagförmiddag i slutet på februari fick jag inledningsvis göra en hastig undanmanöver för att slippa en direkt konfrontation med bossarna på level 1i palatset, de Medusabesläktade Telefurstarna. Dessa seglivade men relativt ofarliga besvärjarare använder sig av en en uppmärksamhets infångande trollformel som utgörs av följande struktur: 1. Hälsningsfras och privatlivsbrytande fråga, 2. Fråga om bruk av tjänst. Exempel: "Tjena, hur är läget? ...Vad ringer Ni med för tele operatör? Den första funktionen i del 1 handlar om att etablera en kontakt, den andra att tränga in i den privata sfären och den tredje att etablera en grund för vidare manipulation. Jag använder mig av en level 0 spell, "IGNORERA TAL OCH MANIPULATION" och lyckas på så sätt att undvika ögonkontakt och slipper undan Telefurstarnas hypnos. Jag hade även kunnat använda mig av färdigheterna förklädnad, projektilvapen, undvika fara, springa och smyga (kräver perfekt slag).

Väl inne i fästningen började leta artefakter i laburinterna och katakomberna. Gång på gång hammnade jag på samma platser utan att finna det jag sökte. Jag tampades med gråa vacklande zombies och horder av goblins. Till slut fann jag en väktare och lyckades genom en lyckad "FRÅGA" bryta ned väktarens motstånd och tvinga den leda mig till artefakterna jag behövde för att blidka Prinsessan hemma i byn. Jag tog mig fram till laburintens slut och std inför det sista vägskälet, vilken av de många portarna skulle jag välja? Då jag förlorat mycket tid i laburinten fick jag chansa och det visade sig lyckosamt. Jag mutade mig förbi väktaren med de studiepoäng jag växlat in mot mynt och undvek Telefurstarna på samma sätt som förut och tog mig tillbaka till byn med min prinsessas röda astradrake.

Till mitt förtret upptäckte jag att jag inte fått tag i de fyra postsigill som jag behövde för att skicka en  förbannelse till Germanien. Väl tillbaka i byn löste jag det enkelt genom att införskaffa dem i en handelsbod, Därefter provianterade jag inför morgondagens batalj 1 liten röd kulturpotion och 7 st kraftpotions av varierande grad. På vägen fick jag återigen undvika Telefurstar vilket lyckades utmärkt.

Gnällfarbror

2010 året då politiken på allvar kommer förflyttas ut på nätet och de sociala medierna som exempelvis Facebook. Jag tycker mig se vissa tendenser till detta nu. Propaganda och nästintill förtalsfilmer börjar poppa upp på Youtube och motståndsgrupper mot partiledare finns på Facebook. Bra eller dåligt? Bra för de mer populistiskt inriktade partierna har jag en känsla av, dåligt för dem som pratar om större frågor än hur mycket pengar just du kan ha i din plånbok. Ogillar skarpt personvalstendensen, något som media friskt påhejar då det passar exempelvis tv formatet alldeles utmärkt att låta en del representera en helhet. Blä.


Klärvoajans

Försäkringskassans regler för bostadsbidrag är synnerligen logiska och verklighetsbaserade.

”Bostadsbidraget beräknas per kalenderår, inte per månad. Det betyder att alla inkomster som du har under ett kalenderår påverkar bostadsbidraget, och att inkomsten anses lika fördelad på varje månad. Det gäller oavsett om du får bostadsbidrag varje månad eller bara några månader under året.”

Med andra ord om du t.ex. studerar och får bostadsbidrag från januari till maj och sedan börjar arbeta blir du då återbetalningsskyldig för det bidrag du fått. Det är alltså frågan om ett bostadslån såtillvida att du inte får några pengar det kalenderåret. Man måste således vara klärvoajant och se in i framtiden för att våga ansöka om ett bostadsbidrag då återbetalningen kan bli synnerligen kostsam. Tänk om samma sak gällde för barnbidrag, om barnet dör eller blir myndig under kalenderåret så blir du återbetalningsskyldig.

 

Reglerna för bostadsbidrag får betyget koja på en skala från fågelbo till Versailles


RSS 2.0