Recencion av mig själv modell 2009

Jag själv år 2009

Jag är ungefär likadan som förra årets modell av mig. Denna modell är dock aningen tröttare, som om efterföjaren till 07-an och 08-an saknar den där gnistan som gjorde tillexempel 2000 års modell så spännande (fast den modellen hade en del barndomsfel kvar att arbeta med). Vad det gäller funktion och mekanik är det faktiskt tyvärr svårt att förstå att modellen har över 30 års erfarenhet på nacken mekaniken är dock den samma som 94-an. Just i mekaniken finns även en av de större bakslagen med de senare modellerna. Man har här försökt att behålla de lösningar som visade sig funktionsdugliga för 15 år sedan men som nu börjar kännas föråldrade och klumpiga. 09-an är på tok för långsam och slö jämfört med många av mellanklassens mer arbetande konkurrenter. Prestandan då. Jo vi får se vad som levereras, både 07-an och 08- hade stora framgångar i vetenskaliga och designmässiga sammanhang så 09-an har mycket höga förväntningar att leva upp till. Kanske har 09-an tagit på sig en aningen för liten kostym dock, vissa delar av den, exempelvis själva mittkroppen väller nästan över och skapar en mjuk aerodynamisk linje. Vad det gäller formspråket så gjorde man inte förrens 2008 sig av med vissa karekteristiska drag som varit med modellen sedan 1999. På det stora hela är 2009 års modell en ganska klassisk medelklassmodell med vissa funktionella och formmässiga defekter.


2009 års modell av mig själv får 3 av 5 bilringar.


Recencion av telias hemsida

Jag har i denna recencion/analys/tolkning valt att använda mig av Jan-Gunnar Sjölins tolkningsmetod som finner sin grund i semiotiken.

Kontext
Mina föräldrar har skaffat ett bredband hos telia år 2008 och vill ha en epost adress. Då de inte är speciellt vana vid detta tog jag mig an problemet och har försökt hjälpa dem. För att överhuvud taget skaffa ett användarnamn är man tvungen att skicka in ett papper och sedan vänta ett par dagar.

Materiell nivå
Hemsidan möter mig på internet. Den är rosa och vit med diverse tecken. Den uppenbarar sig som en platt matt yta på en bildskärm ca17tum

Plastisk Nivå
Hemsidan har en grå bakgrund med en vit kvadrat som tycks ligga över den. Det rosa rektangulära fältet bryts upp av tecken och en mörkare rosa som smälter ihop till en form som tilsammans med svarta tecken befinnersig över det vita i bildplanet.

Ikonisk Nivå
Tecknen antyder att man bör söka epost adresserna under en flik, för att nå fram till mina föräldras specifika konto måste jag själv lägga till information i form av en lösen, betraktaren griper in i verket och hjälper själv till att forma det.

Verbal Nivå
Det tar 20 min att hitta fliken som behandlar e-post. Under sökandet hamnar jag flera gånger fel och får logga in igen ett flertal gånger. Associationer till helvetet, pest svält död krig och kolera gör sig påminda.

Slutsats
Telias hemsida är krångligt oh ytterst användovänlig, jag tycker mycket illa om telia och hemsidan underlättar inte för användaren. Innehållet är dolt och jag kan inte förstå hur en betraktare som är ovvan vid användandet av hemsidan ska kunna nå fram till inehållet utan en tydlig manual. Telisas hemsida får 32kbit/sek av 100Mb/sek. Far åt helvetet. 


Gästbloggare

Idag har vi en gästbloggare på kvittermaskin. Bloggaren vill vara anonym.
Dagens outfit - Päls såklart!
Dagens Lunch - Kyckling

Gick upp skapligt sent, runt 05.30 och väckte tjejen för att sedan lägga mig igen och somna om till runt 06.00. Vid halv sju tiden gick jag upp igen och grejade lite, tvättade av mig och satte mig  i vardagsrumsfönstret en stund. Efter det satte jag mig bakom gardinen för att greja lite med en pingisboll. Sen tvättade jag av mig lite och lade mig och läste på en bok. Jag somnade såklart ganska snabbt och när jag vaknade bet jag killen och slängde en penna på golvet, tvättade av mig och tog lite frukost för att sedan gå och greja bakom gardinen. Sedan tvättade jag av mig och sprang omkring lite i köket. Jag slumrade till i soffan en stund och när jag vaknade bestämde jag mig för att gå ut en sväng men ångrade mig och satte mig bakom gardinen i stället. Jag tvättade av mig lite snabbt och åt sedan en riktit god kyklingpate, Rekommenderas starkt. Sov på maten en stund för att sedan kolla lite på postkodsmiljonärena men somnade om. Sedan vankades det glass , men ingen frågade om jag ville ha förrens det var slut fast jag till och med gick och satte mig på bordet. Tillslut fick jag lite ägglikörglass. Det låg en hel del konstiga grejor på bordet som jag inte tyckte passade in men tjejen blev sur när jag plockade ner dem på golvet. Sedan tvättade jag av mig och somnade i soffan.


RSS 2.0