6500 vs 20

Som alla ämnen är vargjakten en komplex diskussion och en skärningspunkt för ett antal olika diskurser. Men nu är jakten inte längre jakt utan utrotning i min mening. 6500 jägare får skjuta 20 vargar, justa odds. Släng på ett ton teknologi såsom skjutvapen på detta.Människan har en förmåga att tro att vi står utanför naturen och ekosystemet. Om det handlar om att begränsa en arts utbredning och som kan vara farlig för människors egendom samt att arten i fråga antas lida av inavel och dålig genetik kanske människan i första hand bör var lite självreflekterande och se till sin egen situation istället för att ge sig på vargar...

 

Soundtrack: Megadeth, Countdown to Extinction

 


Citatsamling

Några enligt mig roliga eller lysande uttalanden gjorda i bekantskapskretsen, finns säkert en hög till att lägga till, tips mottages gärna!


"Jag vill bara titta igenom internet nu på morgonen"
-MariaOm det inte är i en [...] viktormotnuttebattle så finns inga kontextuella ursäkter
- Martin

 

Varje gång jag tänker på JÖNSONSLIGAN skakar mitt ben, titta!

-Jenny

 

 

Fantasy för förståndshandikappade, kanske en bra affärsidé?

- Nyrén ang litteraturen på vulkan.se

 

Malin Frisk äter en pepparkaka för varje armhävning, fair trade?
- Malin Frisk


"Vänta lite neu... Fagge.. ä... Fagge med i bilen?"
-"Benito"

 

”Jag tycker inte om musik där man hör vad dom sjunger”
-Dolla"Svensson styr upp det här nu, och inga kyrkor!"
- Kerstin angående att hitta en pub i Berlin efter en heldags konstundervisning


"Mark, mark, whats the meaning of life Mark?
- Mattias G


"Jimmy Johansson added "Pripps Blå" to his interests."
- Dolla, status på socialt nätverk

 

"Vill inte stöta mig med nån, men Iron Maidens senaste skivomslag? Eddie ser ju inte klok ut!"
-Rickard angående ”the Final Frontier


"Jag gillar inte fågelsång för man hör inte vad dom sjunger"
- Dolla


NÖG är här!

Ett tips inkom till Kvittermaskinens redaktion i oktober 2010. På grund av orsaker har vi inte kunnat undersöka detta vidare förens nu. Tipset är från den filosofiska tankesmedjan Twinman Industries och behandlar den sensationella upptäckten av en ny grundfärg,; till de tidigare grundfärgerna röd, gul och blå kan nu alltså nög även läggas. Nög är således en helt ny färg vilket kommer få djupgående konsekvenser för vår visuella kultur.

 

Aftonbladet Oktober 2010

 

 

Färgen har ringats in av forskare i Belfast och opererar mellan 410-480Thz alltså straxt under röds frekvensområde. John Gage Albers, professor vid institutet, menar att han häpnade av färgens intensitet då han såg den första gången men hävdar att man snart vänjer sig. Att det tagit så lång tid att finna färgen säger Gage-Albers beror på att man inte letat efter den tidigare. Nög framställs helt syntetiskt ur metalj men finns troligen naturligt i metaljmaterial utanför vårt solsystem. Det kan till en början vara svårt att upptäcka färgen då den överbelastar syncentrat hos människan första gången vi möter den. Mätningar på hundar har dock gett föga resultat då katter är bättre.

 

Grundämnet metalj ur vilket man utvinner det syntetiska Nögpigmentet


Elektroniktillverkaren Pilhips lanserar i vår en sin NOG-ready LED monitor trots att få programvaror stödjer färgrymden ännu samt en ny systemkameraserie. Abode låter meddela att man redan börjat samarbeta med den forskargrupp på färginstitutet i Belfast som ringat in den våglängd nög befinner sig på och hoppas kunna ge ut Pothshop CS-Nog till våren 2012. På Alppe är man mer restriktiva och låter meddela vår reporter att man inväntar en rapport från sitt eget färglaboratorium men att man snart kommer att kunna peka på färgen i sina ”telefoner”.

 

NOG-ready certifierings symbolen som kommer finnas på all elektronik anpassad för den nya färgrymden


Konstvärlden har reagerat kraftigt positivt och negativt på den nya upptäckten. En fraktion av Nögister menar att man måste omvärdera hela konsthistorien och eventuellt retuchera vissa mästerverk för att de skulle innehållit färgen om konstnären i fråga haft tillgåg till den. Andra är mer skeptiska och menar att en formalistisk nög-flogvåg kommer att invardera bildkonsten och omkullkasta det samtida konstbegreppet.

 

Modevärlden jobbar förbrilt medrevidera sina kollektioner inför hösten utan att man har verktyg för att hantera det nya färgspektret.

 

Reklambranschen hoppas på ett rejält uppsving när olika företag vill hänga med i samtiden och nög-uppdatera sin grafiska profil och visuella kommunikation.

 

Den cirkel som upplevs som vit av de flesta bildskärmar är isjälva verket Nög färgad. Tyvärr lär det nog ta ett par år innan alla hushåll är utrustade med NOG-ready color spectrum tekniken.

 

En sak är säker: världen står inför en färgexplosion av gigantiska mått och vi vet bara början ännu.

/ Kvittermaskinen i samarbete med Twinman industries


Min motivat 2011-01-04

Min motivation började starkt, öppningsscenen på morgonen den fjärde januari var allt annat än slumrande, snarare växte en ivrighet, en önskan om att utföra något sig så stark att själen övervann den sjuka kroppens önskan till vila och startade en kedjereaktion från tanke till handling vilket resulterade i att jag gick upp och startade datorn. Tankarna som snurrade i mitt huvud och bara väntade på att få att matas in och lagras i Word var formuleringar likt denna:


Tillvägagångssättet skulle här kunna sägas vara en form av outtalad diskursanalys. Nilsson söker på sätt och vis dekonstruera den postmodernistiska diskursen genom en kritisk närläsning samtidigt som han jämför sin tolkning av den med teoribildningar i konstvetenskapen och konsthistorieskrivningen samt Greenbergs texter och biografi.


Tyvärr går det inte alltid som man vill och vid föreställningens mitt har endast detta matats in i datamaskineriets minne och nu sitter jag ändå här utan att få ett minsta dugg gjort.

Min motivation, eller ambition om man heller vill benämna den så, sträcker sig långt i tanken men verkar inte ge större svallvågsringar i verklighetens damm än en tufsig snöflinga eller för att göra en musikmetafor; påverkan är lika stor som Korns avtryck på Necros Christos.

 

Betyg: min motivation i relation till handling kan liknas vid Östgötatrafikens relation mellan tidtabell och faktiska tågavgångar.

 

 


RSS 2.0