Bokrecension "The Art of art history: a critical anthology" edited by Donald Preziosi


Jag har läser just nu en jättespännande bok om bilder (fast det är nästan inga i den) på 595 sidor. Boken heter "The Art of art history: a critical anthology".I boken har Donald skrivit om andra som skriver om bilder istället för att måla bilder. Det är inte samma sak. Donald och hans kompisar tror att det finns något bakom bilderna. Det vore ju lätt att säga att det finns en vägg bakom dom eller  en ram men så enkelt är det inte säger Donald. Bakom bilderna kan det finnas ideer! Jag har en del bilder hemma men jag har inte hittat några ideer bakom dom. En gubbe som är död nu som hette Hegel sa att det fanns en ande eller en gud bakom bilderna. Jag har inte sett någon. En annan gubbe tittar på indianer. Han hette Aby. Många av dom som har skrivit några sidor i Donalds bok samlar på ord som dom förvarar i långa meningar. En av dom samlar på kommatecken. Han heter Hubert. Donalds bok saknar spänning och det är svårt att komma in i handlingen men en av huvudpersonerna verkar heta "Context" han är nog dectektiv och verkar befinna sig  överallt samtidigt. Han är har dock inte åkt fast någonstans. De flesta personerna i Donalds bok verkar vara ense om att han styr över en kille som hete Art. Donalds bok är långtråkig och ofocuserad och har svårt att ge en entydig och rak väg för utvecklingen av historien, istället verkar den villa bort sig på endel sidospår.
Donalds bok får 2 av 5 om 5 är det absoluta och romantiska höjt över en fysisk avbild 1 är det symboliska och primitiva som tex den Egyptiska kulturen enligt Hegel.

Kommentarer
Postat av: B.A.

Den verkar sådär..

2008-10-20 @ 07:30:30
URL: http://www.pizza.nu
Postat av: Kerstin

Hahaha, klockren recension! Kritikerkåren ställer sig enhälligt bakom!

2008-10-20 @ 23:41:26
Postat av: Märklin Frid

Jag tycker att den här boken på ett nästan piffigt sätt sätter fingret på den okunskap i stort som finns hos dess potentiella läsare. Och men när man som (högst flitig) läsare har tillskansat sig den kuskapen, att man för fan inte fattar nåt om konstvetenskapens historia såvida man inte läst filosofi och historia, så drabbas man ju med deckarens dramatiska effektfullhet av hur fantastiskt enkelt och väl uttryckt den (den egna okunskapen) är. Framför allt spelar Preziosi en sån fin roll själv - hans urval säger allt, så varför skulle han tillägga nåt av värde? Han får en av en frukost i det gröna av mig, men är gräsallergiker och börjar hellre med lunch så vi får inte bli upprörda över att han inte uppskattar gesten utan fräser när man försöker berömma honom för hans åstadkommande.

Vad som väl inte var Preziosis ursprungliga avsikt men som han ändå lyckats med fullständigt är att, genom av verka och säkert vara så VIKTIG, stjäla all uppmärksamhet från den litteratur man eventuellt samlat och dreglat över sedan kursens start.

Preziosi är en guldklimp. Han kan inte ätas. Han måste växlas in. Han luktar inget vidare, men men...

2008-10-26 @ 02:07:58
Postat av: Kvittros

Hahahaha! Bra Märklin börja skriv recensioner med mig!

2008-11-04 @ 10:10:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0