REALISM på Mjölby porslinsrävsmuseeum!

I helgen är det vernissage och invigning för Mjölby porslinsrävsmuseeums nya realismavdelning. Huvudnumret är den nyinköpta oglaserade liggande porslinsräven av okänt ursprung som här visas exklusivt för kvittermaskinens läsare.

Mjölby porslinsrävsmusseum inviger idag, fredagen den 30/10 2009 den nya avdelningen med 1900-tals realism. Paradnummret är den bedårande "liggande räv" som även är ett nytillslott i museets samlingar. Kvittermaskinen kan som första nättidning erbjuda en exklusiv förhadstitt på artefakten och ett unikt bildspecial.
- Vi har denna gång valt att rikta oss till den delen av vår publik som efterlyst rävar som ser ut som riktiga rävar säger museechefen Mattias Frisk till kvittermaskinen. Det har den senaste tiden stormat en hel del kring Mjölby proslinsrävsmuseeums ledning och Frisk anser att nyförvärvet av "liggande räv" tydligt påvisar att han inte låter sin egen smak styra över museets inköp. - Jag har tagit till mig kritiken som framförts både internt och i media även om jag många gånger anser den vara obefogad och vågar tillstå att Mjölby porslinsrävsmusseum ytterligare har befäst sin position som Mjölbys främsta museem för miniatyrrävar i porslin, trä och glas. - Jag är mycket stolt att vi nu kan visa vår nya realismavdelning och förväntar mig en anstormning av besökare den närmaste månaden fortsätter Frisk.

Kvittermaskinens reporter kan inte annat än hålla med museechefen och ser fram emot en spännade vinter på Mjölby porslinsrävsmuseeum. Frisk låter även meddela att en relokalisering av museets samlingar kan vara på gång. - Vi har inlett förhandlingar om en eventuell flytt till nya lokaler av verksamheten och kan innom kort ge besked vart det tar vägen, säger Frisk kryptisk men vägrar att kommentera närmare.Fler artiklar om Mjölby prorslinsrävsmuseeum hittar du här här här och här


Kommentarer
Postat av: Ma Jolie

Oh, spännande! Nya lokaler, nya inköp, nya stilar! Här blåser det minsann dynamiska vindar...

2009-11-04 @ 23:26:10
URL: http://arsestetica.blogspot.com
Postat av: Ma Jolie

Oh, spännande! Nya lokaler, nya inköp, nya stilar! Här blåser det minsann dynamiska vindar...

2009-11-04 @ 23:28:00
URL: http://arsestetica.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0