Mattips 2 - Korvrätt

Syfte:
Om du inte hunnit att köpa tacos innan fredakvällen är det förmodligen försent då alla äter tacos på fredagkvällar men misströsta ej, kvittermaskinen tipsar om en festlig fredagsmys rätt!

Frågeställning:
Hur gör man då denna korvrätt?

Teori och metod:
Korvrätt 1 pers
Du behöver:
4 st korvar ca 1,5 cm tjocka och 12 cm långa
4 st bröd, typ "korvbröd" säljs hos värlsorterade livsmedelsbutiker
Tomtketchup
Spis med inkopplad el (om du inte har el inkopplad kontakta en elektriker eller hdin hyresvärd)
Bortplockningsverktyg
Stekpanna
Fläkt ( denna rätt kan osa relativt mycket då kan det vara bra att ha en fungerande fläkt som samlar in os)
Fett ( fett som man använder i matlagning, att bara vara fet hjälper inte)
Tallrik med plats för 4 st bröd av modell "korvbröd" om du är osäker på om din tallrik är annpassad för "korvbröd tag med den til din lokala tallrikshandlare och fråga)


Lägg korvarna i fett på stekpannnan och stäl steckpanennan på en platta som är jäätevar samt sätt igång fläkten. När du glömt bort korvarna i 10 minuter är de klara kom ihåg dem då och plocka bort dem  från stekpannan med ett bortplockningsverktyg. Placer 4 st bröd på en tallrik och lägg korvarna i var och ett av dem. Det finns vanligtvis en förberedd skåra i korvbröd som det är meningen att korven skall ligga i sök på brödets långsida.
Häll ketchup på korven ca 2 linjer (se bild) KLART!Slutsats: Korvrätt är en helt ok rätt men lämpar sig främst för mindre middagar och omges inte av den aura av fredagsmys som exempelvis tacos gör. Dock är dett helt klart en scoial konstruktion, i en anna kultur kan exemplevis korv mycket vääl mqarknadsförts som en mycket mer fredagsmysig rätt än tacos som på grund avsin faärgrikedom kan upplevas som sprallig och barnslig. Korvrätt får betyget Peter Dahl på en skala ifrån H.R Gieger till Mark Rothko.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0