NÖG är här!

Ett tips inkom till Kvittermaskinens redaktion i oktober 2010. På grund av orsaker har vi inte kunnat undersöka detta vidare förens nu. Tipset är från den filosofiska tankesmedjan Twinman Industries och behandlar den sensationella upptäckten av en ny grundfärg,; till de tidigare grundfärgerna röd, gul och blå kan nu alltså nög även läggas. Nög är således en helt ny färg vilket kommer få djupgående konsekvenser för vår visuella kultur.

 

Aftonbladet Oktober 2010

 

 

Färgen har ringats in av forskare i Belfast och opererar mellan 410-480Thz alltså straxt under röds frekvensområde. John Gage Albers, professor vid institutet, menar att han häpnade av färgens intensitet då han såg den första gången men hävdar att man snart vänjer sig. Att det tagit så lång tid att finna färgen säger Gage-Albers beror på att man inte letat efter den tidigare. Nög framställs helt syntetiskt ur metalj men finns troligen naturligt i metaljmaterial utanför vårt solsystem. Det kan till en början vara svårt att upptäcka färgen då den överbelastar syncentrat hos människan första gången vi möter den. Mätningar på hundar har dock gett föga resultat då katter är bättre.

 

Grundämnet metalj ur vilket man utvinner det syntetiska Nögpigmentet


Elektroniktillverkaren Pilhips lanserar i vår en sin NOG-ready LED monitor trots att få programvaror stödjer färgrymden ännu samt en ny systemkameraserie. Abode låter meddela att man redan börjat samarbeta med den forskargrupp på färginstitutet i Belfast som ringat in den våglängd nög befinner sig på och hoppas kunna ge ut Pothshop CS-Nog till våren 2012. På Alppe är man mer restriktiva och låter meddela vår reporter att man inväntar en rapport från sitt eget färglaboratorium men att man snart kommer att kunna peka på färgen i sina ”telefoner”.

 

NOG-ready certifierings symbolen som kommer finnas på all elektronik anpassad för den nya färgrymden


Konstvärlden har reagerat kraftigt positivt och negativt på den nya upptäckten. En fraktion av Nögister menar att man måste omvärdera hela konsthistorien och eventuellt retuchera vissa mästerverk för att de skulle innehållit färgen om konstnären i fråga haft tillgåg till den. Andra är mer skeptiska och menar att en formalistisk nög-flogvåg kommer att invardera bildkonsten och omkullkasta det samtida konstbegreppet.

 

Modevärlden jobbar förbrilt medrevidera sina kollektioner inför hösten utan att man har verktyg för att hantera det nya färgspektret.

 

Reklambranschen hoppas på ett rejält uppsving när olika företag vill hänga med i samtiden och nög-uppdatera sin grafiska profil och visuella kommunikation.

 

Den cirkel som upplevs som vit av de flesta bildskärmar är isjälva verket Nög färgad. Tyvärr lär det nog ta ett par år innan alla hushåll är utrustade med NOG-ready color spectrum tekniken.

 

En sak är säker: världen står inför en färgexplosion av gigantiska mått och vi vet bara början ännu.

/ Kvittermaskinen i samarbete med Twinman industries


Kommentarer
Postat av: J Sjöberg

Bästa redaktion!

Rätta mig om jag har fel, men jag har för mig att ryska oortodoxa judar under Krimkriget höll på med denna och betydligt mer avancerade kolorisationsutredningar. Den så kallade 2,6-års planen. Adolf ska tydligen varit detta material på spåret och - som påpekas i artikeln - utan framgång ha testat det på sin hund Blondie (som hette Bruno från början men pga raslagar blev husse tvungen till namnbyte. Snacka om back lash!).

Genom von Braun kom detta NASA till känna och om man tittar noga på de officiella bilderna från Challenger-katastrofen strax innan vehiclen exploderar så kan man faktiskt se små partiklar av vad som skulle komma att bli nög.mvh, dr col. kand Sjöberg

2011-01-05 @ 15:27:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0